Cykla även på vintern

fatbike

Många har svårt att förknippa cykling med någonting som man kan ägna sig åt vintertid, om det inte är så att man ägnar sig åt detta inomhus eller under en resa någonstans på varmare breddgrader. Vad alla än tror så är det dock fullt möjligt att ägna sig åt cykling av olika slag även när snön har klätt marken vit och de allra flesta ställt undan sin cykel i förrådet tills dess att våren återanländer.

Med rätt sorts utrustning kommer du långt

Att cykla på vintern handlar väldigt mycket om rätt sorts cykel eller utrustning. Med rätt grejer är det helt enkelt inga problem att ta sig fram på ett bra sätt!

Du kommer bland annat väldigt långt bara genom att utrusta din nuvarande mountainbike med ett par kvalitativa dubbdäck. De ger dig fäste där du annars slirat runt som en galning och är du bara en nog bra cyklist så kan du ta dig fram genom de flesta snöpartier om du bara se till att ladda på rejält igenom dom.

Det finns även en cykeltyp som är speciellt framtagen för att cykla på underlag som vanliga cyklar inte klarar lika väl. Denna typ av cykel heter fatbike och är utrustad med betydligt tjockare och mjukare hjul än vanligt, vilket gör att du enkelt tar dig fram över snö, lera och sand på ett sätt som annars inte vore möjligt. Vare sig du är ute efter dubbdäck eller en fatbike så hittar du detta på cykelkraft.se, som har det mesta när det kommer till cyklar och cykelutrustning, alla kategorier.