En jägares dröm

Att få vistas ute i naturen det är en av de stora fördelar och förmåner som en jägare har. En jägares dröm är att få fälla den där stora älgtjuren men få får den möjligheten och det är nog inte det som är det huvudsakliga med att jaga utan den upplevelse som naturen för med sig som gör att man år efter år ger sig ut på jakt.

Utrustningen

Även om vapnet och jakthunden är något av det viktigaste som en jägare har så är även annan utrustning viktig. Tåliga kläder är ett måste då man kanske flera dagar i sträck är bland buskar och snår. Det kan även förekomma regn, vind och annat som gör att plaggen man bär håller vätan borta och att man är varm och torr inunder.

Naturen

Naturupplevelserna är viktigt för en jägare och att sitta på ett pass och se dimman lätta och solen stiga upp över horisonten är svårslaget. Skulle det också dyka upp ett vilt som man får jaga så är upplevelsen komplett. Att få göra upp en eld, koka kaffe och njuta av medhavd matsäck är också något som alla jägare njuter av när de är ute på jakt.

Gemenskapen

Även om man många gånger sitter ensam på ett jaktpass så är gemenskapen viktig i ett jaktlag. Det är både innan jakten och efter avslutad jakt som man samlas och framförallt om något vilt har skjutits som man tillsammans tar hand om djuret. Det ska flås, styckas och delas mellan medlemmarna i jaktlaget.