Fånga sommaren

Sommaren är äntligen här och det är dags för många att börja för semester och dylikt. Många vill ge sig ut i naturen och Sverige är verkligen ett land som lever upp på sommaren och erbjuder många alternativ för dig som vill turista här hemma.

Vars du ska åka är så klart upp till dig men det finns några riktiga guldkorn som vi vill tipsa om. I Strömsund i norra Jämtland kan du åka på safari i de jämtländska skogarna och uppleva svenska djur i deras naturliga omgivning. Visst låter det häftigt?

Om du åker ut till kusten från Jämtland kommer du till Höga Kusten och det är också något du verkligen borde uppleva. Den ångermanländska kustremsan är full av vackra platser som Norrfällsviken och Skuleberget. Kanske det är en plats du kan besöka samtidigt som du åker till Jämtland?

I södra Sverige finns det så klart också många vackra resmål att välja mellan. Gotland är ett exempel på detta. Den karga naturen och närheten till havet är något du verkligen borde uppleva om du inte gjort det.

Om du har storslagna planer för sommaren kan det också vara en god idé att införskaffa en kamera. Du kan då dokumentera allt du upplever och kan sen gå tillbaka och återuppleva allt när sommaren är slut. Kanske du kan framkalla bilderna och göra ett album eller liknande? Perfekt att ha när höstmörkret lagt sig.

De platser vi tipsat om är så klart bara en bråkdel av alla de smultronställen som finns runt om i Sverige. Surfa runt på internet efter tips om platser du kan besöka. Kanske finns det en plats nära ditt hem som du kan besöka? Eller också gör du en road trip och bockar av flera på samma gång.