Hockey och Höga Kusten

Vi fortsätter på Höga Kusten-andan en liten stund till. Om det finns något som personer från Höga Kusten-området älskar så det naturen. På en stark andraplats kommer definitivt hockey. Här finns det hockeyfantaster överallt!

Det börjar när man är liten

Redan som barn lär sig många att hockeyn är en sport som engagerar alla i familjen. Och när du kan hantera att stå, kan du hantera att stå på skridskor. Ett onlinesök senare och barnet har sina första hockeyprylar. Även de minsta samhällena såsom Bjästa några mil norr om Höga Kusten-bron har sin egen ishall där de anordna träningar och matcher för barn i alla åldrar. Hockey engagerar barn och deras föräldrar eftersom mycket drivs ideellt och föräldrar som älskar hockey brukar få barn som älskar hockey. Det blir ett sätt att umgås hela familjen med en hälsosam aktivitet och ett sätt ett komma bort från vardagsstressen och soffaslöandet.

Stora profiler från området

Höga Kusten, närmare bestäm Örnsköldsvik, har producerat 24 stycken (!) hockeyspelare som gått vidare till NHL och slagit igenom internationellt. Med tanke på en befolkningsmängd på 50 000 i kommunen är det en statistik som är otrolig. Egentligen borde kommunen ha en befolkning på 23 miljoner för att 24 toppspelare skulle vara rimligt. Det finns alltså en hockeysjäl genom hela området. En av de största namnet är så klart Peter Forsberg men även Henrik och Daniel Sedin, Markus Näslund, Victor Hedman och Niklas Sundström är några av namnen på listan. En del är pensionerade och har återvänt till hemstaden. Markus Näslund har till exempel slagit in i fastighetsbranschen och ska bygga lyxiga hem alldeles vid kajen i sin hemstad.

Om du blivit frälst

Om du själv känner dig frestad att testa på hockey behöver du bara en klubba, ett par skridskor, en puck och en hjälm för att börja. Sedan kan du så klart lägga ditt skydd om du ska tacklas eller har svårt att stå på skridskorna, men för att lära sig hantera klubban och pucken behöver du bara skydda huvudet och kanske ett par varma vantar!