Hockeyvinter

Med några månaders marginal så kan vi nu säga att hockeysäsongen är igång – på de flesta nivåer. Oftast så är det ju så att de högre divisionerna börjar tidigare än de på lägre, samt ungdomsnivå, eftersom det är fler matcher.

Hockey

Och det är de högre divisionerna som vi tänkte prata om idag. Nu är det ju inte så att alla kan spela på högsta nivå, men en aktivitet behöver ju inte riktigt alltid innefatta att man själv är speciellt fysiskt aktiv. Att som hockeyfan gå på matcher under vintern kan förvisso innebära att saker sker med ens fysiska hälsa beroende på alla känslor som hockeyn innefattar.

För hockey är sannerligen en känslosport, både på och utanför isen. Det har vi inte minst fått ta del av i pressen under de senaste dagarna, då en av klubbarna i SHL, Modo Hockey nyligen värvat en 42-årig amerikan vid namn Donald Brashear. För den som kan sin hockey är detta inte något nytt namn, Brashear är nämligen känd.. eller snarare ökänd för sin tuffa spelstil. Under sin karriär i NHL så hade han rollen som ”polis”, som rollen kallas för de som för det mesta endast är med för att skydda lagets stjärnspelare från motståndarnas tjyvnyp. Ger man sig på stjärnspelaren så får man med polisen att göra.

Detta har rört upp en del känslor i SHL. Anledningen till att Modo värvat Brashear sägs vara att man under säsongsinledningen har haft spelare som utsatts för tuffa tacklingar mot huvudet, flera gånger utan någon åtgärd från disciplinnämnden. Nu har man alltså tagit saken i egna händer. Och händer är förmodligen något som kommer att spela huvudrollen, Donald Brashears händer. Problemet är bara att i SHL så väntar långa avstängningar för de spelare som under matcherna kastar handskarna. Och ser man till oddsen på nätet så verkar det som att det är störst sannolikhet att Modo snarare får spendera mer spel i numerärt underläge än tidigare. Oddset är nämligen inte ens två gånger pengarna på att Brashear ska hålla sig under 40 minuter i utvisningsbåset under sin tid i Modo.