Oförväntade följder av viktnedgång

Träning och hälsa går varandra hand i hand. Många tränar för att gå ned i vikt och när man börjar se tydliga resultat kan det vara det bästa i världen. Men viktnedgång kan även komma med några mer oförväntade följder och här tittar vi på ett par vanliga.

Man fryser lättare

När man väger mycket kan man sägas ha ytterligare isolering på en del områden på kroppen. Kyla är inte bara något vi känner av längst ut på huden utan går mycket djupare än så. När man då gå ner i vikt kan man känna att man lättare börjar frysa och är mer medveten om när det blir kallt. På samma sätt kommer man dock även känna av värme och inte lika snabbt tycka att det blivit för varmt. Det finns dock de som inte allt känner av denna skillnad lika mycket. En anledning till detta kan vara för att de hade sämre blodcirkulation innan de gick ned i vikt, vilket också får en att frysa lättare.

Mindre bröst

Kvinnor som går ned i vikt märker ofta att behån inte längre passar och behöver en mindre. Brösten innehåller en hel del fett och det går inte riktigt att förklara för kroppen att den ska bränna fett på ett område men inte ett annat. En del märker dock även av att brösten blir mer hängiga och kanske då börjar fundera på ett bröstlyft. Är det bara storleken som förändras kan man alltid trösta sig med att brösten följer resten av kroppen och kommer därmed oftast vara i samma proportion som innan viktnedgången.

Nya sovvanor

Fettet i kroppen kan ha en dämpande effekt på kroppen i många situationer. En mindre väntat av dessa är dock när man sover. Efter viktnedgång är det inte ovanligt att man inte längre känner sig lika bekväm i en del sovpositioner. Att ställa om hur man sover är inte alltid så enkelt, men det gäller mer eller mindre bara att prova sig fram och se vad man finner vara mest bekvämt.