Säker cykelträning

När våren kommer och löven börjar spricka upp, fåglarna kvittrar och det droppar från taken så är det många som plockar fram sin cykel. Det är dags att kolla igenom den, smörja upp den, pumpa däcken och se till att växlarna fungerar som de ska.

Bra konditionsträning året om

Cykling är en träningsform som passar hela familjen. En del är aktiva och använder sin cykel även på vintern eller har kört spinningpass på närmaste gym för att hålla sin cykel- och konditionsträning igång. Det finns utrustning till cykeln såsom exempelvis dubbdäck för att kunna använda den året om men det är inte bara din cykel som ska ha rätt utrustning, även du som cyklist måste se till att klä dig rätt och se till att reflexväst och cykelhjälm finns på plats.

Säkerhet på cykel

Du måste se till att cykelhjälmen sitter bra på ditt eller ditt barns huvud. För barn upp till sju år rekommenderas att man använder en hjälm med grönt spänne som öppnas ifall barnet skulle fastna vid lek. Cykelhjälmen ska alltid tas av men det är givetvis inte alltid lätt att komma ihåg för ett aktivt och lekfullt barn. Se också till att du alltid har en reflexväst med dig och att belysningen och de reflex som finns på cykeln fungerar, ibland skymmer det fort när man är ute och man syns inte så bra som man tror.