Slalom på sportlovet

Att åka slalom är en fartfylld aktivitet som inte rekommenderas den som är en fegis. Det är många människor som besöker backarna efter att de dammat av sina skidor. Oftast sker dessa utflykter under sportlovet. Som tur är sportlovet inte under samma period utan varierar för Sveriges skolor. Annars hade det garanterat blivit fullt i backarna.

Slalom

De allra flesta som åker på skidsemester ordnar med boende nära det vinterlandskap där tanken är att man ska åka skidor. Vanligtvis hyr man en stuga eller liknande – en weekend, en vecka eller mer.

Endast 48 mil från Stockholm ligger Vemdalen som är ett populärt resmål i Sverige. Redan i november bör man kunna ge sig ut i backarna. De tre skidområdena där man kan njuta av alpin skidåkning i Vemdalen är Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Det är riktiga fjäll med rejäla fallhöjder.

En annan skidort är Idre som 2014 blivit nominerade till ”Bästa skidort för barnfamiljer”. Det säger en hel del om populäriteten. Där kan barnen bland annat gå i skidskola. Och visst ges det möjlighet att även åka utför.

Ramunderberget är ytterligare ett populärt skidområde i Östergötland som ger fantastiska möjligheter till utförsåkning. Vad sägs om att börja dagen i slalombacken för att sedan äta en god lunch? Om man inte är allt för mör i kroppen efter lunchen så är det bara att ge sig upp i backen igen.

De ovan nämnda skidområden/orterna har ett stort utbud av aktiviteter utöver möjligheten att åka slalom. Det kan vara en god idé att också prova på någonting annat för omväxlings skull. Sedan kan man inte vistas i slalombackarna hela tiden. Man måste ju äta. Och gott om restauranger brukar det alltid finnas på dessa skidorter. Dessutom får man ju inte glömma bort att gå på After Ski.