Tips på bra löparskor

Vid löpning och jogging är bra skor a och o. Det kan vara all idé att lägga några extra kronor på ett riktigt bra par skor då det oftast ger både utdelning och lönar sig i längden. Bra skor hjälper dessutom till att förebygga skador som kan uppkomma i samband med löpning. Oftast är det att rekommendera att införskaffa en sko som är lätt i vikten då detta medför ett lättare och behagligare löpsteg. Att skon är luftig och ger god ventilation är en annan sak som är viktig att tänka på när man ska köpa sina löparskor.

LöparskorEtt av de mest klassisk märkena vad gäller löparskor och alla former av träningsskor för den delen är Nike. En av storsäljarna från Nike är modellen Nike Air Pegasus som är en lätt och luftig sko med stötdämpning i mellansulan, vilket är viktigt då detta både gör löpningen behagligare samtidigt som belastningen på foten minskas. Nike Air Pegasus finns i en rad olika utföranden och kostar från ungefär 600 kronor och uppåt.

Ett annat klassiskt märke och kanske Nikes största konkurrent genom åren är Adidas. För den som verkligen vill satsa på sin löpning kanske en av de senaste modellerna, Adidas Energy Boost kan vara någonting. Skon kostar förvisso något mer, närmare 1500 kronor, men den nya ”Boost”-teknologin med tusentals små energikapslar ska ge ett mer effektivt och på så sätt också bättre löpsteg.

Asics har på senare år börjat utmana Nike och Adidas och erbjuder bra löparskor i alla prisklasser från 500-600 kronor och uppåt. Precis som Nike och Adidas har de också sin egen stötdämpande teknologi som kallas ”Gel”. För att hitta dessa löparskor kan du med fördel gå in på Länna Sports webbshop, sidan för deras löparskor hittar du här.

Amerikanska Saucony är en relativt ny aktör på marknaden som blir allt mer populärar. Saucony-skor är ofta lite dyrare och riktar sig främst till tävlingslöpare och elitmotionärer.