Tips på teknik som gör din löpning roligare

Att använda sig av ny teknik till sin träning är ett bra sätt att motivera sig själv. Tekniken kan hjälpa dig att göra din träning både roligare och mer effektiv. För många är musik viktigt vid träning, särskilt när man ska springa en lång runda ute i skogen. Många har dock problem med hörlurar som faller ut öronen hela tiden.

Nu finns det dock speciella träningshörlurar som sitter fast i öronen mycket bättre än vanliga. De har också en nypa fastsatt på sladden som gör att man kan kan sätta fast sladden i sin krage. Det betyder att man kan springa och röra på sig utan att hörlurarna hoppar ur eller att ljudet störs. Sladden kommer inte heller att vara i vägen då den sitter fast i kragen.

armband för telefonenDet finns mobilhållare som man kan fästa runt armen vilket gör att man inte heller kommer störas av mobilen när man tränar. De flesta känner nog igen sig i det jobbiga med att löpa eller röra på sig med en mobil i fickan på shortsen även om många vill ha med den för GPS-funktionen och möjligheten att kunna logga sina löprundor.

På sistone har det kommit en mängd nya applikationer till mobiltelefonerna vars syfte är att motivera och göra träningen lättare. Nyheter24 har tagit upp de fem mest populära. Det finns allt från steg- och kaloriräknare till applikationer med GPS-funktion som hjälper dig att hålla kolla på dina rutter och tider. Utöver dessa fem finns det naturligtvis många andra appar för just löpning, men en som blivit populär är en som kallas iRunner. Den kan användas för löpning men även cykling, spinning, cardio och andra aktiviteter. När man har valt vad man tänkt träna väljer man även hur, för löpning väljer man till exempel som man ska springa inomhus eller utomhus. Sedan får man upp en  GPS-karta som visar var man är och genom att bläddra sig fram i appen kan man även se tid, hastighet, sträcka och medelhastighet. Den har även funktioner för vikt, blodtryck, vilopuls och sömn, och information om varför dessa är viktiga att hålla koll på. Om man springer för att gå ned i vikt kan appen även föra diagram så att man kan se framstegen man gör. Naturligtvis stödjer appen att man även spelar musik i mobilen under tiden.