Träna som en kampsportare

MMA

Fler och fler upptäcker idag MMA:n (mixed martial arts), vår tids kanske absolut mest populära kampsport, som egentligen är en blandning av många andra former av kampsporter så som boxning och brottning. Sporten handlar om att kombinera ett brett spektra av kampsporter och att inte begränsa sig i de tekniker som du använder för att besegra din motståndare.

De finns en rad faktorer som legat till grund för den positiva utvecklingen av populariteten som vi sett under de senaste åren, inte minst i Sverige. Kampsportsligor som PRIDE borta i Japan och UFC i USA, är förmodligen de främst bidragande orsakerna, blandat med ett svalnande intresse för både brottning och boxning. Det har helt enkelt behövs någonting nytt, som fyller på med fler element och som distanserar sig från andra mer endimensionella sporter av liknande typ. I Sverige har vi Jörgen Kruth och Alexander Gustafsson att tacka för mycket av det ökade stödet, då det båda varit fantastiska ambassadörer, som båda tack vare sina framgångar skapat stop publicitet för sporten.

Träningen

Även om man inte har som avsikt att någonsin själv ställa upp och tävla som kampsportare, finns ändå mycket positiva delar från dess träning att använda för i stort sett alla människor. En kampsportare måste vara vältränad i precis samtliga delar av kroppen och därför är många av de övningar du kan hitta konstruerade på just ett sådant viss, att de flesta muskler och leder får arbeta under träningspasset.

En annan sak som man verkligen förstått vikten av är att träna rätt och att inte riskera att skada sig i onödan, då det lätt leder till en tillbakagång rent resultatmässigt, men även inställda matcher, något som även slår ekonomiskt för en professionell fighter. På gymkompaniet.se hittar ni därför kampsportsutrustning som konstruerats för att minimera sådana risker och som dessutom går att använda av vem som helst, så länge man lär sig teknikerna för dess användningsområden.