Vandra med bebis

Ni behöver inte ge upp era hobbys och aktiviteter bara för att ni har blivit föräldrar. En bebis behöver en del packning när ni lämnar hemmet men de är samtidigt enkla att ta med överallt eftersom de är nöjda så länge ni är med. Om ni har tidigare promenerat och vandrat i fjällvärlden finns det ingen anledning att sluta med det nu!

Gå enligt barnens klocka

Alla barn är olika, en del är lite kinkiga på morgonen medan andra barn är på sitt bästa humör när de nyss har vaknat och ätit frukost. Det krävs fler pauser när ni tar med en bebis så försök att effektivisera vandringen när ni väl går. Gå under barnets gladaste timmar och planera matpauser och vila när barnet börjar bli trött eller kinkig. Tänk på att vandra i barnets takt, inte er vanliga för då kommer ni bara bli besvikna.

Bärsjal

Skaffa en bärsjal var, ni behöver troligen olika storlekar för att de ska passa. Ena förälder kanske vill bära barnet på magen och den andra på ryggen. Vid enklare vandringar på stigar kan en bärsjal i tyg räcka, bebisen skumpar med och vaggas till sömns. Vid hårdare terräng behöver ni en stadigare konstruktion som absorberar rörelser bättre och får barnet att sitta stabilt. Välj ut två stycken och bärsjalar och beställ hem, det kan vara bra att testa mer än en modell innan ni åker.

Packa för barnet

Att packa barnets saker inför en promenad på stan känns som ett stor uppgift, tanken att vara ute och vandra några dagar känns nästan omöjlig. Men med smarta val kan ni komma undan med minimalt med packning. En bebis behöver skydd från solen, solkräm och hatt är måsten. Blöjor behövs och det är bra om ni planerar en rutt som tar er till vindskydd eller förbi rastplatser med soptunnor. Medan ni kan ta med frystorkad mat som väger väldigt lite, behöver bebisen färsk barnmat som värms eller välling. Ta gärna med lite extra så är ni säkra.