Vinteraktiviteter

Visst är vintern härligt, inte minst eftersom man kan ägna sig åt en massa roliga vinteraktiviteter av olika slag, som till exempel längdskidåkning, utförsåkning samt skridskoåkning.

Längdskidåkning

Under vintermånaderna och givetvis om underlaget tillåter är längdskidåkning nästan ett måste. Att åka på längden är inte bara fruktansvärt roligt, det är också en mycket bra träningsform eftersom man i princip tränar hela kroppen, både styrka och kondition.

Dessutom kan man åka på längden på flera olika sätt, i preparerade spår, antingen i klassisk eller fri stil, eller på tur på fjället, se dock till att ha välvallade skidor när du beger dig ut på tur.

Utförsåkning

Utförsåkning är precis som längdåkning näst intill ett måste under vintermånaderna. Att åka i full fart när för backen är kanske något av det bästa som finns. Oavsett om man bor i södra eller norra Sverige går det oftast att åka alpint åtminstone några dagar om året. Vill man ha riktigt bra alpin skidåkning bör man dock bege sig ner till Alperna, där åkningen är något helt annat än vad den är i de svenska fjällen, framför allt är pisterna betydligt längre.

Skridsko

Skridskoåkning, och främst då i form av långfärdsskridskor är en vinteraktivitet som blivit allt mer populär under de senaste åren, vilket inte är så konstigt då det är väldigt härligt att glida fram över blanka isar en klar vinterdag.

Ett bra tips oavsett om man åker på naturisar eller på en hockeyrink är att ha med sig en termos varm choklad, blåbärssoppa eller liknande att värma sig med ibland.