Vinterträning

Vintern innebär för många att man på grund av vädret inte riktigt kan träna som man brukar. Dock gäller det ju att vara på årstiden och träna sådant som man kanske inte kan träna under andra delar av året.

631075-riding-on-skis (1)

Skidåkning

Har man chansen att åka skidor under vintern är det näst intill ett brott att inte göra det, oavsett om det handlar om skidåkning på längden eller utför. Inte bara är det väldigt roligt det är dessutom mycket bra träningsformer, framför allt längdåkning. Det är inte någon slump att längdskidåkarna ofta är de med den allra bästa konditionen.

Skridsko

Skridsko är precis som skidåkning en utmärkt träningsform, speciellt för konditionen. Tycker man det är lite tråkigt att enbart åka skridskor kan man ju givetvis också spela hockey eller bandy, som bägge är alldeles utmärkta motionsformer.

Fysträning

Är man riktigt seriös i sin träning är så klart vintern också ett bra tillfälle att bättra på fysiken inför våren och sommaren genom att köra hårda fyspass på gymmet. Många elitidrottsmän använder ju som bekant just vintern till att bygga upp fysiken inför den kommande säsongen.